Categories

Newsletter

11es Jornades de Sensibilització

11es Jornades de Sensibilització Ampliar

Sant Cugat acull la programació 2015 de les ‘11es Jornades de Sensibiltzació: Construïm Biocivilització’
El proper dilluns 9 de febrer començarà el programa d’activitats 2015 de les 11es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització, que organitza l’Associació IMAGO Catalunya 

Más detalles

Añadir al carrito


 

Sant Cugat acull la programació 2015 de les ‘11es Jornades de Sensibiltzació: Construïm Biocivilització’
El proper dilluns 9 de febrer començarà el programa d’activitats 2015 de les 11es Jornades de Sensibilització: Construïm Biocivilització, que organitza l’Associació IMAGO Catalunya amb l’objectiu de realitzar un treball de sensibilització, a través de les arts visuals, col·loquis, taules rodones i altres activitats, en relació a la convivència sostenible, la solidaritat i la cura de la nostra casa: la Terra.

Les 11es Jornades de Sensibilització, que van inaugurar el seu primer bloc de programació el 2014 amb la conferència de Chico Whitaker i Cândido Grzybowski (fundadors del Fòrum Social Mundial), tindran com a seu principal el municipi de Sant Cugat del Vallès, on s’hi celebraran activitats fins el 31 de març. També comptaran amb algunes activitats a Sant Quirze del Vallès, i a Barcelona on la presentació del primer llibre d’IMAGO Catalunya, editat per Icaria, clourà a l’abril definitivament les Jornades de la mà d’Arcadi Oliveres.

 

Activitats 2015


Dilluns 9 de febrer de 2015
19h - Casa de Cultura de Sant Cugat
Cinefòrum sobre el documental Entre el cel i la terra 30 anys d’Aiguamolls de l’Empordà
Presentació a càrrec de Tono Folguera, co-director i productor del documental

 

 

Dijous 12 de febrer de 2015
19h - Casa de Cultura de Sant Cugat
Conferència sobre sobirania alimentària: “El negoci del menjar. Qui decideix què mengem?”
A càrrec de Fernando Saz de l'Associació Salut i Agroecologia, en Diego Duran d'Ecologistes en Acció Catalunya i en Kevin Fisher de L'Ortiga, Agricultura Ecològica a Collserola.

 

Ecologistes en Acció: xarxa de persones i grups ecologistes, ecopacifistes, conservacionistes i de defensa dels animals que, acollint-se a la formula legal d’una federació, treballen per aconseguir una societat ecològicament sostenible, i en la defensa dels equilibris mediambientals davant les agressions. 

Associació Salut i Agroecologia: pretén donar suport tot allò relacionat amb la salut i l'agroecologia a través de la formació i la informació (assessorament, conferències, cursos, tallers). Vol buscar el millor per al benestar de les persones gaudint i/o millorant la salut, amb una alimentació sana i a través de la Medicina Natural.  

L'Ortiga: neix amb la voluntat de dinamitzar i difondre l’agricultura sostenible a l’entorn de Sant Cugat del Vallès i la Serra de Collserola, i treballa per  mantenir viva la cultura pagesa i una alimentació sostenible a l’abast de tothom. La formen productors/es d'agricultura ecològica que treballen a la finca de Can Monmany (Valldoreix), a les faldes de Collserola. Vol ser una opció per aquelles persones que busquin consumir d’una altra manera: ecològic, de proximitat, de temporada i de pagès; ofereix recursos pràctics i proposa activitats per les escoles.  

 

 

Divendres 13 de febrer de 2015
19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Xerrada: “Perquè un altre món sigui possible, una altra educació és necessària”
Presentació de la ILP per l’Educació Pública a càrrec de Rosa Cañadell i Maria Vinuesa, membres de la Comissió Promotora; amb la participació de Sergi Casbas, membre de la Comissió Groga de la Coordinadora d’AMPAs de Sant Cugat.
La sessió presentarà la Iniciativa Legislativa Popular, ILP, en defensa de l’Educació Pública. La ILP, admesa a tràmit pel Parlament de Catalunya el passat mes de juliol de 2014, reivindica el dret de la ciutadania a decidir el model educatiu del país i construir en positiu una nova llei que basteixi el marclegal on l’educació estigui al servei de la societat i que es fonamenti en els valors de participació, de llibertat, d’igualtat i solidaritat.

 

Dimarts 17 de febrer 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Cinefòrum sobre el documental Con tu dinero amb Fiare
Amb la ponència de Sergi Salavert, del Grup Iniciativa Territorial (GIT) del Vallès de Fiare Aquest cinefòrum acollirà la projecció del documental Con tu dinero i comptarà amb una xerrada- col·loqui posterior, de la mà de Sergi Salavert, representant de Fiare Banca Ètica, sobre la banca ètica en contraposició a la banca convencional.

 

Dimecres 18 de febrer 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Taula rodona d’iniciatives locals “biocivilitzatories”
A càrrec de diversos participants Trobada de representants d’organitzacions catalanes que treballen per la construcció d’un nou model de convivència sostenible, ecològica i ètica des d’àmbits locals com la banca ètica, les energies renovables, el periodisme, l’alimentació ecològica, les cooperatives de consum o el reciclatge i la prevenció de residus.

 

Dimarts 24 de febrer 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Cinefòrum sobre el documental Blood in the mobile
Amb la Xarxa d'Entitats per la República Democràtica del Congo Una setmana abans del Mobile World Congress (del 2 al 5 de març a Barcelona), l’esdeveniment més important del món sobre tecnologies per a telefonia mòbil, la Casa de la Cultura acull la projecció del documental Blood in the mobile (any 2011, 85 min), que mostra les pràctiques de la industria de la telefonia mòbil pel que fa a l’extracció de minerals com el coltan al Congo i les males condicions dels treballadors. Posteriorment a la projecció, la sessió comptarà amb la ponència de Josep Maria Royo, investigador de l\'Escola de Cultura de Pau de la UAB i membre de la Xarxa d\'Entitats per la República Democràtica del Congo.

 

 

Dimecres 4 de març de 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Presentació de Fairphone
A càrrec d’un membre de l\'equip de Fairphone; Josep Maria Royo, investigador de l\'Escola de Cultura de Pau de la UAB i membre de la Xarxa d\'Entitats per la República Democràtica del Congo; i Rita Huybens, membre de la Lliga dels Drets dels Pobles Coincidint amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, del 2 al 5 de març, les Jornades de Sensibilització presenten el projecte Fairphone, el primer telèfon solidari de la mà d’una empresa dels Països Baixos que aposta per la producció i comercialització d’un smartphone seguint el model del comerç just i sostenible. Els seus telèfons es fan amb materials extrets en regions del Congo lliures de conflicte armat i en bones condicions laborals, no tenen obsolescència programada, són alliberats, de disseny obert, eviten al màxim la generació inútil de residus amb peces recanviables i són reciclables.

 

Dijous 5 de març de 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Cinefòrum sobre la llibertat de premsa amb el documental
Una mosca en una botella de Coca- Cola A càrrec de la periodista Gemma Garcia, del Setmanari La Directa Cinefòrum sobre la llibertat de premsa, les pressions de governs i empreses i la censura, a càrrec de la periodista Gemma Garcia del Setmanari La Directa, un mitjà de comunicació en català, assembleari, autogestionat i descentralitzat amb vocació d\'independència que des de 2006 vol exercir la funció social de denunciar els abusos i les injustícies i potenciar les alternatives.

 

Dissabte 14 de març de 2015 11.30h - Museu de Sant Cugat (Monestir) Taller “Com eren els nens i nenes de l’Edat Mitjana”
A càrrec de Pau Martínez, representant d’IMAGO Catalunya a Sant Cugat i educador del Museu de Sant Cugat A partir de la coneixença de la vida monàstica a l’edat mitjana, aquest taller, dirigit a nens i nenes a partir de 10 anys, reflexionarà sobre els valors de la llibertat, la igualtat, el respecte pels drets humans i la cura del medi ambient comparant les realitats de la societat medieval i l’actual. Dimarts 31 de març de 2015 19h - Casa de Cultura de Sant Cugat Presentació del llibre Construimos Biocivilización. Un cambio de paradigma para la convivencia planetaria A càrrec d’Anna Monjo, directora editorial d’Icaria; i Sandra Campos, directora de l’Associació IMAGO Catalunya; i amb la participació de Gorka Pinillos, membre de la Cooperativa Integral Catalana

 

Dijous 16 d’abril de 2015 11h - Casa Amèrica Catalunya Roda de premsa: presentació del llibre Construimos Biocivilización.
Un cambio de paradigma para la convivencia planetaria A càrrec d’Arcadi Oliveres, activista de Justíca i Pau i promotor del Procés Constituent a Catalunya; Anna Monjo, directora editorial d’Icaria; Antoni Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya; i Sandra Campos, directora de l’Associació IMAGO Catalunya Barcelona acull a Casa Amèrica la presentació de Construimos Biocivilización, primer llibre de l’Associació IMAGO Catalunya. La presentació serà a càrrec d’Arcadi Oliveres, compromès una vegada més amb els projectes de l’Associació IMAGO Catalunya, i de Sandra Campos, la directora de l’associació.

 

 

Espais:

SANT CUGAT: Casa de Cultura Carrer Castellví 08172 Sant Cugat del Vallès Tel. 93 5 89 13 82 Museu de Sant Cugat Plaça Octavià, s/n (Monestir) 08172 Sant Cugat del Vallès Tel. 93 721 56 16

 

SANT QUIRZE: Centre Cívic Masia de Can Feliu Carrer d’Eduard Toldrà s/n 08192 Sant Quirze del Vallès Tel. 93 721 56 16 BARCELONA Casa Amèrica Catalunya Còrsega, 299, entresòl 08008 Barcelona Tel. 932 380 680

4 Activitats més a la mateixa categoria: