Categories

Newsletter

Exposició de Sergi Barnils a Canals Galeria d'Art - 19.30h

Exposició de Sergi Barnils a Canals Galeria d'Art  - 19.30h Ampliar

Data: 5 de març 2015

Hora: 19.30h

Lloc: Canals Galeria d'Art. 

Adreça: Carrer de La Creu, 16Sant Cugat del Vallès

Telèfon: 607253998

Más detalles

Añadir al carrito


 

SERGI BARNILS exposa una trilogia d’obra recent a Catalunya i a Itàlia 

A Canals-Galeria d’Art Canals-Galeria d’Art de Sant Cugat –Barcelona- de març a agost s’exposa ”Verger celeste”, amb obra de  petit format i ceràmiques. 

 

Per a l’exposició s’ha fet un catàleg escrit per Daniel Giralt-Miracle

 

Sergi Barnils és un artista de Sant Cugat que va néixer a Bata -Guinea Equatorial- l’any 1954, on els seus pares residien aleshores. Durant la dècada dels '90 es dona a conèixer i a partir d’aleshores la seva obra s’exposa a diferents indrets d’Europa on és molt reconeguda, sobre tot a Itàlia, Alemanya i Suïssa. Canals-Galeria d'Art, va donar a conèixer aquest artista a principis dels anys '90.

El seu llenguatge pictòric es basa en les arrels més primitives i colors contundents, la seva atracció pel paisatge en etapes inicials es transforma en un abandonament de la representació, per desenvolupar una síntesi espacial. Un diàleg entre el dibuix, la geometria i el simbolisme, on s’hi poden observar les fonts de la nostra tradició, en especial del món medieval. Obres que elabora amb una tècnica pacient i meticulosa, de superposició de capes amb transparències, de gratat i ratllat.

En la exposició “Verger celeste” ens presenta obres de petit format sobre paper i  ceràmiques. A les obres de paper hi representa imatges gràfiques i signes de l’alfabet, amb configuracions que ens apropen a la cultura primitiva de l’art mediterrani. La seva inspiració arranca en els capítols 21 i 22 del llibre de l’Apocalipsi.

Pel que fa a la ceràmica, la seva incursió en aquest món li ve de tradició familiar i elabora unes peces de format clàssic, amb la seva personal cal·ligrafia de signes.

Barnils és un artista molt conegut a diferents països europeus, no tant al seu país.

La seva obra es troba repartida per nombrosos museus i col·leccions particulars d’Alemanya, Itàlia, Àustria, Holanda, Espanya, Suïssa  entre d’altres països  i ha realitzat nombroses exposicions, sobre tot al continent europeu.

 

Ling catàleg  http://issuu.com/canals-galeria-art/docs/cataleg_sergi_barnils-mar__-agost_2