Categories

Newsletter

Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual (Arxiu Nacional de Catalunya) - 9:30h

Jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual (Arxiu Nacional de Catalunya) - 9:30h Ampliar

Data: 26 d’octubre, 2018

Hora: 09:30 - 14:00

Lloc: Arxiu Nacional de Catalunya

Adreça: C/ Jaume I, 33

08195 Sant Cugat del Vallès

Telèfon: 935 897 788

Font: Ajuntament de Sant Cugat

Más detalles

Añadir al carrito


Amb motiu de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural. La Biblioteca de Catalunya i l'Arxiu Nacional de Catalunya organitzen els propers 25 i 26 d'octubre unes jornades sobre el patrimoni sonor i audiovisual amb la voluntat de promoure la creació d'un espai de coneixement, debat i presentació d’experiències adreçades a diferents professionals i estudiants del sector.

Les Jornades donen veu a una mostra representativa de les entitats i d'institucions culturals i acadèmiques que treballen dia a dia amb fons i col·leccions sonores i audiovisuals. El patrimoni sonor i audiovisual és un testimoni viu de l'herència cultural de les societats, que presenta una diversitat especial de tipologies i característiques, vinculades al seu contingut, gestió, suports i procedències.Programa (26 d'octubre)

- 9:30-10:15 h: "Els fons sonors i audiovisuals de l'Arxiu Nacional de Catalunya". A càrrec de Francesc Sánchez Mata, tècnic de l'Àrea de fons d'Imatges, Gràfics i Audiovisuals de l'Arxiu Nacional de Catalunya.
- 10:15-11:00 h: "Presentació de l'experiència del Grup de Treball de documents audiovisuals de la Comissió Nacional d'Accés, Avaluació i Tria Documental". A càrrec de Montserrat Bailac Puigdellívol, documentalista, responsable de l'Arxiu històric de TV3; i Adela Pujolà Martínez, responsable de documentació de la Xarxa Audiovisual Local.
- 11:00-11:30 h: Pausa.
- 11:30-12:15 h: "PREFORMA. Un viatge a l'interior de formats gràfics i audiovisuals". A càrrec de Pau Saavedra Bendito, tècnic d'arxius audiovisuals del Centre de Recerca i Difusió de la Imatge (CRDI) de l'Ajuntament de Girona; i David Iglésias Franch, cap de Secció de Documentació Fotogràfica i Audiovisual de l'Ajuntament de Girona.
- 12:15-13:15 h: Taula rodona: "Experiències sobre enregistrar, donar accés i reutilitzar documents audiovisuals". Amb Blanca Martínez Nieto (Parlament de Catalunya); Bibiana Palomar Baró (Arxius judicials); Montse Català Freixa (TV3 i Catalunya Ràdio); Mariona Bruzzo Llaberia (Filmoteca de Catalunya). Moderadora: Imma Navarro Molleví.
- 13:15-13:45 h: Visita a l'Arxiu Nacional de Catalunya.
- 13:45-14:00 h: Lectura de les conclusions. A càrrec de Francesc Sánchez i Margarida Ullate. Cloenda a càrrec de Laura Borràs, consellera de Cultura. Generalitat de Catalunya.

 

Més informació i inscripcions: Arxiu Nacional de Catalunya

4 Activitats més a la mateixa categoria: