Categories

Newsletter

FabLab Sant Cugat - WINEMAKERS

FabLab Sant Cugat - WINEMAKERS Ampliar

Més informació i inscripcions a: http://talleres.fablabsantcugat.com/winemakers1

FabLab Sant Cugat

Adreça: Campus ESADE. Rambla de la Innovació. Avda. Torreblanca 57 - 08172 St. Cugat del Vallès

Correu electrònic: info@fablabsantcugat.com

Web: www.fablabsantcugat.com

Más detalles

Añadir al carrito

WINEMAKERS

Sant Cugat és un municipi amb gran tradició vitivinícola. Amb la intenció de recordar-la, a FabLab Sant Cugat impartim el programa winemakers Lab en què cada participant sigui el productor del seu propi vi utilitzant tecnologies avançades de fabricació digital. Una nova forma d'entendre el vi i el paper prosumer dels ciutadans a través del programa winemakers Lab, una iniciativa d'Espai del Vi Català i FabLab Barcelona.

El programa consisteix en la formació, investigació i desenvolupament en el qual els participants tenen la formació, les tutories de seguiment, els kits d'elaboració, el laboratori per realitzar les analítiques, i una gran varietat de raïms de les vinyes de Catalunya de la nostra xarxa de viticultors per realitzar els teus descobriments i aprenentatges.

 

 

Classes:

Les classes es realitzaran els dissabtes al matí. De 10h a 14h.

 

19 d'octubre

'Hackea teu fermentador! 4 hores. La tecnologia al servei de la vinificació. Millora els instruments que s'utilitzen en la vinificació aplicant fabricació digital.

Aprendre a aplicar tecnologies de fabricació digital d'impressió 3D per fabricar i muntar el "Filtre" per al Kit de Fermentació, amb el propòsit de mantenir el contacte entre el most i les pells durant el procés de fermentació per evitar contaminacions i aconseguir majors extraccions.


26 d'octubre

Coneix els teus ingredients i prepara l'arrencada de les fermentacions. 4 hores.

Higiene enològica, desrapat i trepitjat manual, analítiques del most. Decisions en la vinificació: sulfurós, inoculació de llevats, transvasaments, maceracions.

Seguiment i pilotatge de les fermentacions

Durant el període de fermentació dels diferents vins els alumnes hauran de realitzar un control de densitats amb informes regulars dels resultats via mail (i / o WhatsApp) i comptaran amb l'assistència del tutor del curs per als seus dubtes i comentaris.

 

16 de novembre

Final de la fermentació. Inici de l'estabilització i clarificació. 4 hores.

Analítiques del vi.

 

30 de novembre

La criança i l'embotellament. 4 hores.

Només es realitzarà criança en ampolla a causa del volum de la vinificació. Els mètodes de criança anteriors seran útils per experimentar en volums grans.

 

14 de desembre


Anàlisi sensorial. 4 hores
Aprendre a tastar: una introducció a la metodologia i el llenguatge del tast. Tast de vins de les varietats involucrades en el taller per conèixer més a fons les seves característiques específiques. Tast col·lectiva de les vinificacions realitzades pels participants del taller.

 

Preu: 250 € taller. 50 € per classe.

 

Més informació i inscripcions a: http://talleres.fablabsantcugat.com/winemakers1

FabLab Sant Cugat

Adreça: Campus ESADE. Rambla de la Innovació. Avda. Torreblanca 57 - 08172 St. Cugat del Vallès

Correu electrònic: info@fablabsantcugat.com

Web: www.fablabsantcugat.com