Categories

Newsletter

19è Festival nacional de poesia a Sant Cugat - Dissabte 19 d'octubre, 2019

19è Festival nacional de poesia a Sant Cugat - Dissabte 19 d'octubre, 2019 Ampliar

Programació 19 d'octubre, 2019

Font: Ajuntament de Sant Cugat

Programes relacionats19è Festival nacional de poesia a Sant Cugat

Más detalles

Añadir al carrito


Avís

16.10.2019.- Ajuntament de Sant Cugat i Institució de Lletres Catalans, com a organitzadors del Festival, es reserven la possibilitat de modificar el programa d’activitats pels fets que estan succeint a Catalunya a partir de la sentència del Tribunal Suprem. Consulteu les possibles cancel·lacions o ajornaments al detall de cada activitat.


Dissabte 19 d'ocubre, 2019

 

11h

Presentació del llibre "A l'enforcall", de Francesc J. Gómez

Lloc: Museu del Monestir

Presentació del llibre guanyador del 17è Premi de poesia Sant Cugat a la memòria de Gabriel Ferrater.

Amb Jordi Cornudella (@Grup62), Francesc J. Gómez i Josep Pujol
Se servirà un esmorzar

 

12h

"Oi, Eloi?". Paraules i imatges poètiques

Lloc: Pati de Llibres

Amb Miquel Desclot i Christian Inaraja

Col·labora Editorial Kalandraka (@ KalandrakaEdit)

 

12h

Poetes joves. La fam i el desig

Lloc: Museu del Monestir

Reduir a una sola veu el cor poètic jove català seria una temeritat, a banda d'una insensatesa, perquè si alguna cosa té la literatura catalana moderna és heterogeneïtat, tot i que podem continuar traçant un fil que va d'Ausiàs March a nosaltres, sense fills que maten els pares, sense pares que maltracten els fills. Homes i dones, els joves d'ara, que estan aixecant una obra que beu de Mireia Calafell a Maria Mercè Marçal, de Joan Vinyoli a Enric Casasses... Poètiques del cos i bruixes de dol, crosteres i incendis, saliva i gana. Tots aquests poetes han debutat en els últims anys amb llibres que posseeixen una maduresa insòlita, impulsats per premis, com el Miquel Bauçà, el Vila de Lloseta i el Francesc Garriga. Tenen fam, aquests joves: són fills de la gana i del desig, d'un món on la realitat és alhora individual i irrellevant, on el jo omple tots els poemes i el tu bascula entre l'amor i l'odi, sense un nosaltres. Escriuen per dir, tot i que trobadors i joglars no tenen perquè ser amics.

Presenta i coordina Andreu Gomila (@andgomila)
Amb Irene Anglada (@iriwaang), Cati Coll (@tassaimitja.), Guillem Gavaldà (@guillem.gavalda), Pol Guasch (@polguapolgua), Maria Isern (@MariaIsernO) i Oriol Sauleda (@sauledaoriol)

 

17h

Una hora de màgia. Hausson amb "Poemància"

Lloc: Cafè Auditori

Organitza: Ajuntament de Sant Cugat

Hausson presenta, en el marc del Festival nacional de poesia a Sant Cugat, l'espectacle Poemància. Un espectacle visual de màgia i poesia escènica amb diferents números de prestidigitació des de l'estil poètic de Hausson sobre un conjunt d'accions creades per Joan Brossa, en el qual cal deixar-se conduir, sense raonar, a través de la sensibilitat. L'espectacle finalitza amb The Màgic Lounge, números inèdits del repertori de Hausson.

Fitxa artística: Idea, creació i il·lusionista: Hausson. Disseny de llums: Albert Julve. Disseny de so: Hausson. Material màgic: Magicus. Producció: Escenari Joan Brossa.

Entrada amb invitació. Podeu adquirir-la a partir de les 11 h del mateix dissabte de l'actuació per Internet (màxim quatre entrades). Web: Teatre-Auditori. Aforament limitat a 130 persones.
Direcció artística Una hora de màgia: Mag Lari.
Del programa OFF Ciutat.

 

18:30h

Com em vaig fer Joan Brossa

Lloc: Casa Museu Cal Gerrer

El mateix Brossa, a partir d'un seguit de records, ens convida a assistir, com si fóssim espectadors d'una obra teatral, a la construcció de la seva rica i complexa personalitat.

Lectura dramatitzada a partir d'un text de Jordi Malé.

Amb Pere Anglas
Col·labora Fundació Cabanas

 

20h

Qui té por de Marta Pessarrodona?

Lloc: Escola Municipal Victòria dels Àngels i Conservatori de Sant Cugat

La flamant Premi d'Honor de les Lletres Catalanes és, per damunt de tot, una donassa. Una escriptora total que ha fet de pont entre la nostra literatura i el seu món anglosaxó i que, més enllà de la seva tasca en el terreny de la traducció, l'edició, la lluita feminista o el gènere memorialístic és, per damunt de tot, poeta. Algunes de les seves amistats que l’han acompanyada durant més de cinquanta anys de vida literària conversaran amb ella en aquesta taula plena de complicitats.

Estrena del documental El record de les absències de Toni Moreno.

Presentació i coordinació Àngels Gregori (@AngelsGregor)
Amb Pilar Aymerich, Karmele Marchante (@KMarchante), Marta Pessarrodona i Àlex Susanna (@Alex_Susanna)

Entrada amb invitació: www.tasantcugat.cat

A l'Aula Magna
 

22:30h

Recer d'amors. Nit de poesia LGBTQ catalana

Lloc: Biblioteca Central Gabriel Ferrater

Hi ha poètiques, com desitjos i maneres d'entendre el gènere i la sexualitat, que no sempre han tingut casa i categoria. Hi ha versos que demanen marges, recers, notes al peu de cada cos. Aquest és l'esperit de l'antologia Amors sense casa. Poesia LGBTQ catalana, que envairà diversos espais de la Biblioteca Central Gabriel Ferrater aquesta nit de dissabte, en format íntim i reduït: poesia de prop per a parlar de les immediateses més fortes.

Presenta i coordina Sebastià Portell (@SebastiaPortell)
Amb Bel Olid (@bel_olid), Martí Sales (@itramselas), Encarna Sant-Celoni (@celoniverger), Mireia Calafell (@mireia_calafell) i Jaume Creus

 

Programes relacionats19è Festival nacional de poesia a Sant Cugat